1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου το 1ο φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν διάφοροι τοπικοί σύλλογοι οι οποίοι παρουσίασαν τοπικές γεύσεις αλλά και τα ΔΙΕΚ Βόνιτσας, Λευκάδας και το ΙΙΕΚ ‘ Τομή’ Αγρινίου μεταξύ των οποίων πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαγειρικής με νικητές το ΙΕΚ Βόνιτσας και το σύλλογο Κωνωπίνας.
Η Ένωση Γαστρονομίας ήταν εκεί με τα μέλη της Σπύρο Δόση, Γιώργο Τσιλίκη, Βάσω Σιδερά και Κώστα Γεροδήμο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ήταν στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στην οποία συμμετείχαν o Βησσαρίων Παρθένης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας Παύλος Αλεξάνδρου και ο Ανδρέας Μπάφας.
Ο Σπύρος Δόσης και ο Βησσαρίων Παρθένης μετά το διαγωνισμό έκαναν επίδειξη μαγειρικής μπροστά στο κοινό μοιράζοντας μυστικά και συμβουλές της Μαγειρικής Τέχνης και απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκόμενων.
Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και σκοπός του ήταν η προβολή και ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της περιοχής, σκοπός που ταυτίζεται με τις ιδέες και τα ιδανικά της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος!
Ήταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση και παρόλο που έγινε πρώτη φορά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η στήριξη των τοπικών φορέων και του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας! Το φεστιβάλ αποτελεί την αρχή μιας όμορφης και εποικοδομητικής συνεργασίας των τοπικών φορέων, του Δήμου και της Ένωσης που έδειξε ότι έχει την θέληση και τις ιδέες να αναδείξει την τοπική Γαστρονομία και διαμέσου της να προωθηθεί και ο τουρισμός της περιοχής.


author

© All rights reserved