3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Συνεχίζοντας το γαστρονομικό της ταξίδι η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος, έδωσε το παρόν στο «3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας». Το Φεστιβάλ που διήρκησε 2 μέρες (9 και 10 Ιουλίου 2016) και έγινε στην πλατεία Μαρκά, στην παλιά αγορά της πόλης της Λευκάδας, είχε σαν στόχο την προβολή τοπικών προϊόντων και παραγωγών και παρουσίαση της Λευκαδίτικης Γαστρονομίας.
Η Ένωση, πιστή στις αρχές της και τιμώντας γεγονότα που σχετίζονται με τη Γαστρονομία, έδωσε το παρόν και συμμετείχε στο φεστιβάλ γεύσεων.
Τα μέλη της Ένωσης Κώστας Σιώλος, Φώτης Χατζηπέτρος, Αποστόλης Τσίλης και Κώστας Γεροδήμος μαζί με τον πρόεδρο Σπύρο Δόση παρουσίασαν 3 συνταγές στους παρευρισκόμενους. Παρείχαν τη δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει διάφορα είδη αποξηραμένων μανιταριών όπως βολίτες, κανθαρέλες και φρέσκια μαύρη τρούφα και να τους ενημερώσει για τα οφέλη της χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών στη μαγειρική.
Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα γαστρονομίας με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου όπως ο Βησσαρίων Παρθένης καθώς και με τους μελλοντικούς συναδέλφους του τμήματος μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Βόνιτσας και τους καθηγητές τους.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος ευχαριστούν τους διοργανωτές του «Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας» και εύχονται καλή συνέχεια στην αξιόλογη προσπάθεια του Δήμου Λευκάδος!


author

© All rights reserved