Διεθνής διάκριση για την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος

Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος δηλώνει παρούσα μέσω των μελών της σε φεστιβάλ εγχώρια και διεθνή που σκοπό έχουν την ανάδειξη του Τουριστικού προϊόντος του τόπου μας διεθνώς αλλά και τη μελλοντική συνεργασία με αντίστοιχους φορείς άλλων χωρών καθώς και την προώθηση και διαφήμιση Ελληνικών προϊόντων όπου είναι δυνατόν!
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «TIPICITA IN BLU» 2017 που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιταλία, φέτος ήταν τιμώμενη η πόλη της Ηγουμενίτσας.
Το μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας και υπεύθυνος Νομού Θεσπρωτίας Θωμάς Νικολάου παραβρέθηκε μαζί με το δήμαρχο της πόλης και την Ελληνική αντιπροσωπεία στην πόλη της Ανκόνα όπου εκτός των άλλων πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαγειρικής με κοινά υλικά που δόθηκαν και στους 2 σεφ για να μαγειρέψουν για όλους τους καλεσμένους. Τα γευστικά πιάτα του Θωμά Νικολάου έκλεψαν την παράσταση και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τους παραβρισκόμενους και καλεσμένους μεταξύ των οποίων υπήρχαν δημοσιογράφοι περιοδικών γαστρονομίας αλλά και των εθνικών ΜΜΕ της Ιταλίας και επικράτησε γευστικά έναντι του διακεκριμένου Ιταλού σεφ.
Τα πιάτα που παρουσίασε ο Έλληνας σεφ ήταν μύδια σαγανάκι με μους φέτας και τσιπς μελιτζάνας, Πολίτικη σαλάτα με τραχανά, γαύρο μαρινάτο και σάλτσα βασιλικό-καρότο και καλκάνι σωτέ με πουρέ παντζάρι-καρύδι, ρόκα και μαρμελάδα ελιάς.
Ο Έλληνας σεφ βραβεύθηκε από τον δήμαρχο της Ανκόνα και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.


author

© All rights reserved