Η Ένωση στο World Kimchi Festival 2016 στη Νότια Κορέα

Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος στα πλαίσια της υλοποίησης των σκοπών και των στόχων που έχουν οριοθετηθεί από την ίδρυσή της ταξίδεψε στη Νότια Κορέα στην πόλη Gwangju μετά από πρόσκληση που έλαβε από την Korea Art Industry Association όπου και παρέμεινε για 6 μέρες.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της οι chef της Ένωσης παρέδωσαν μαθήματα Ελληνικής κουζίνας στους φοιτητές του τμήματος μαγειρικής του Πανεπιστημίου της πόλης με υλικά που είχε μεταφέρει από Ελλάδα και συζήτησε μαζί τους για τα προϊόντα της γαστρονομίας της χώρας μας με καθηγητές και μαθητές.
Η Ελληνική ομάδα απαρτιζόταν από τους Φώτη Χατζηπέτρο, Χάρη Λιούβα, Κώστα Γεροδήμο και με αρχηγό αποστολής τον Παγκόσμιο Κριτή και 1ο Έλληνα μέλος της Israel Master chef Academy καθώς και πρόεδρο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος Σπύρο Δόση.
Οι αποστολές όλων των χωρών επισκέφτηκαν το World Kimchi Festival, ένα φεστιβάλ σταθμό για την Κορεάτικη γαστρονομία το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Gwangju υπό την αιγίδα της UNESCO. Εκεί τα μέλη όλων των χωρών διδάχθηκαν από επαγγελματίες την παρασκευή kimchi και στο πλαίσιο ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού η Ελληνική αποστολή μαγείρεψε λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα, παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με κρόκο Κοζάνης και φιστίκι Αιγίνης και Μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Οι παραβρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον δοκιμάζοντας Ελληνικές γεύσεις και τα μέλη μας απαντούσαν σε διάφορες ερωτήσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε σαν κριτής μαζί με άλλους παγκόσμιους κριτές και τους προέδρους μαγειρικών ενώσεων των υπολοίπων χωρών και βράβευσε τους καλύτερους στον διαγωνισμό μαγειρικής όπου συμμετείχαν διάφορες σχολές της Κορέας και το τμήμα μαγειρικής του Πανεπιστημίου της πόλης.
Το αποκορύφωμα του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Korea Chef Association. Η Ελληνική αποστολή απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία black box πίσω μόνο από την ομάδα της Κροατίας (ασημένιο) αφού στον διαγωνισμό δεν υπήρξε χρυσό μετάλλιο.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η Ελληνική ομάδα έλαβε τιμητικούς τίτλους και βραβεύτηκε από αντιπροσωπίες άλλων χωρών. Στον πρόεδρο της Ένωσης απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους της South Korea Master Chef Academy και αυτός με τη σειρά του τίμησε τους αρχηγούς των άλλων ομάδων με τον τίτλο των επίτιμων μελών της Ένωσης. Υπογράφηκαν σύμφωνα φιλίας και συνεργασίας και γίναν αδερφοποιήσεις με τους αντιπροσώπους των άλλων συλλόγων γαστρονομίας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Σκοπός αυτών των αδερφοποιήσεων είναι να ανέβει το επίπεδο γαστρονομίας στη χώρα μας και στις υπόλοιπες χώρες μέσω της μαγειρικής συνεργασίας και ανταλλαγής κουλτούρας καθώς και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων εκτός συνόρων μαζί  και το επίπεδο στον τομέα του τουρισμού.
Η φιλοξενία και η φιλικότητα των συναδέλφων από την Κορέα εξέπληξε ευχάριστα την Ελληνική αποστολή. Αντίστοιχα και όλοι οι παραβρισκόμενοι (εθνικές ομάδες, παγκόσμιοι κριτές, καθηγητές του τμήματος μαγειρικής του Πανεπιστημίου της Gwangju καθώς και τα μέλη των αντίστοιχων ενώσεων Κίνας και Κορέας) έδωσαν συγχαρητήρια για την  συμπεριφορά και επαγγελματική εμφάνιση της Ελληνικής αποστολής.

Ως τώρα, μετά από ένα χρόνο ύπαρξης του συλλόγου μπορούμε να πούμε ότι ήταν το πιο μακρινό και πιο επιτυχημένο ταξίδι της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος τόσο σε επίπεδο διακρίσεων αλλά και σε επίπεδο συμφωνιών με άλλες Γαστρονομικές Ενώσεις ανά τον κόσμο.

Η Ένωση Συνεχίζει το Γαστρονομικό της ταξίδι. Επόμενος προορισμός θα ανακοινωθεί σύντομα. Να είστε σε αναμονή…


author

© All rights reserved