Παιδικός διαγωνισμός μαγειρικής

Μέσα στα πλαίσια των στόχων που έχουν τεθεί από τον Πρόεδρο Σπύρο Δόση καθώς και από τα μέλη της, η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος ακόμη μία φορά έδειξε ότι στηρίζει ιδέες και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την διατήρηση και ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας.
Τα μέλη της Ένωσης την Κυριακή 26/6 στηρίζοντας την ιδέα του Τάσου Μερτζανίδη και της Ζωής Μπούρικα για τη διοργάνωση παιδικού διαγωνισμού μαγειρικής βρέθηκαν στο χωριό Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια και συμμετείχαν στην εκδήλωση «1ο Φεστιβάλ Παιδικής Γαστρονομίας».
Οι Αποστόλης Τσίλης, Φώτης Χατζηπέτρος, Κώστας Γεροδήμος και Ναυσικά Γκόζγκου, παρουσίασαν παραλλαγές από διάφορες παραδοσιακές πίτες και ενημέρωσαν διαγωνιζόμενους και προσκεκλημένους για τα οφέλη και τις ιδιότητες της χρήσης αρωματικών βοτάνων και μπαχαρικών στη μαγειρική. Έκαναν επίδειξη μαγειρικής, έλυσαν απορίες και συζήτησαν με τους παραβρισκόμενους θέματα μαγειρικής. Μαγείρεψαν για όλους τους προσκεκλημένους και συμμετείχαν σαν κριτές στον παιδικό διαγωνισμό που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Οι μικροί μας φίλοι παρουσίασαν όμορφα και παραδοσιακά πιάτα της περιοχής αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα που είχαν στη διάθεσή τους.
Όλη η εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη και η βοήθεια των μελών του συλλόγου αμέριστη. Καθοριστικής σημασίας η υποστήριξη και βοήθεια με κάθε τρόπο που υπήρχε από τον πατήρ Δημήτριο Αργύρη από το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας.
Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος ευχαριστεί τους διοργανωτές και εύχεται καλή συνέχεια στην αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος.


author

© All rights reserved