Συμμετοχή της Ένωσης Γαστρονομίας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ

        Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος πιστή στο καθήκον της που τη θέλει να συμμετέχει σε γαστρονομικά event  συμμετείχε στην έκθεση Τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017. Είχε ισχυρή παρουσία στο χώρο με παραπάνω από 30 μέλη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να κάνουν μεγάλο ταξίδι ώστε να παραβρεθούν στο Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό όπου πραγματοποιούταν η Έκθεση και να υποστηρίξουν τους σκοπούς της!

        Οι chef της Ένωσης εκτός από την παρουσία στο περίπτερο πραγματοποίησαν επιδείξεις στο χώρο του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» όπου παρουσίασαν μοντέρνες και παραδοσιακές συνταγές καθώς και Ηπειρώτικες πίτες! Οι Ανδρέας Γεωργούλης και Κώστας Γεροδήμος άνοιξαν παραδοσιακό φύλλο με ντόπιο παρθένο ελαιόλαδο από την Πάργα, προσφορά της Paragaea και έφτιαξαν τυρόπιτα με γαλοτύρι, φέτα και μυζήθρα και χορτόπιτα με αρωματικά βότανα και μετσοβόνε με τα περισσότερα υλικά να είναι προσφορά των εκθετών. Ο Δημήτρης Κρικώνης με τον Σταύρο Σκάρο παρουσίασαν αλμυρό κανταΐφι με μετσοβόνε και μαρμελάδα ντομάτα, φέτα σε φάκελο με μέλι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ανάμικτη σαλάτα με βινεγκρέτ παντζάρι, ποικιλία παναρισμένων τυριών από βουβαλίσιο γάλα και φρούτα και χυλοπίτες με γαρίδες σβησμένες με τσίπουρο! Το κοινό δοκίμασε και ενθουσιάστηκε από τις γεύσεις που δοκίμασε και οι σεφ της Ένωσης απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις του κόσμου.

        Οι διακρίσεις της Ένωσης δεν σταμάτησαν εδώ καθώς μέλη της έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στο χώρο της Έκθεσης. Από αυτούς ξεχώρισαν ο Κώστας Σιόλος με την εντυπωσιακή του σκαλιστή δημιουργία σε φρούτα και λαχανικά αποσπώντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του. Τα νέα μέλη της Ένωσης Νεκταρία Κυριακοπούλου και Ερμιόνη Ντάνα με το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «γλυκό σοκολάτα – πορτοκάλι». Ο Γιάννης Στουγιάννης σε «Ζεστό πιάτο με ψάρι» έλαβε το χάλκινο, ο Βενέτης Μανωλάκης αργυρό στη ελεύθερη δημιουργία τυριών και ο Νικήτας Χατζηρούμπης με βοηθό τον Σταύρο Σκάρο χρυσό στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο με μοσχάρι»! Ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Δόσης συμμετείχε σε διάφορες κριτικές επιτροπές και στους διαγωνισμούς αλλά και στον διαγωνισμό προϊόντων!

         Η Ένωση τίμησε τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Ηλία Μαμαλάκη, την Εύα Παρακεντάκη και προέδρους διάφορων μαγειρικών λεσχών κάνοντάς τους επίτιμα μέλη της και υπέγραψε σύμφωνα φιλίας με διάφορες λέσχες και ινστιτούτα διατροφής.

        Η Ναυσικά Γκόζγκου εκπρόσωπος της εταιρείας μπαχαρικών ΧΑΡΜΑ, έμπρακτος υποστηρικτής μας από τη δημιουργία μας και μεγαλύτερος χορηγός ως τώρα, ήταν μαζί μας στηρίζοντας ενεργά με την παρουσία της την Ένωση σε ένα ακόμα φεστιβάλ!

        Εκτός από την ισχυρή της παρουσία στο χώρο και τη δυναμική των μελών της η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες στην έκθεση και απέδειξε ακόμα μία φορά ότι είναι Ένωση Γαστρονομίας!!!

 

 


author

© All rights reserved